Cara Daftar OGSP Secara Online

daftar niosh

Isi Kandungan

Pengenalan

Daftar OGSP adalah salah satu kelayakan untuk anda menceburi bidang ‘Oil & Gas’. Kad Oil and Gas Safety Passport (OGSP) telah diperkenalkan pada tahun 1997 oleh Oil and Gas UK (OGUK) yang dahulu dikenali sebagai UK Offshore Operators Association (UKOOA). Sejak itu, OGSP telah menjadi keperluan yang diperlukan untuk semua pekerja yang terlibat dalam industri minyak dan gas, termasuk pekerja di darat dan lepas pantai, dan ini termasuk kontraktor dan subkontraktor.

Oleh itu, pekerja industri minyak dan gas perlu memiliki kad ini sejak tahun 1997. Walau bagaimanapun, setiap organisasi dan negara mempunyai keperluan pelatihan dan kelayakan yang berbeza, jadi keperluan yang tepat mungkin berbeza bergantung pada lokasi dan jenis kerja yang dilakukan.

Cara Daftar OGSP Secara Online

Langkah 1 : Layari website kami https://ogsp.com.my

Sila kunjungi laman web OGSP dan ianya adalah portal rasmi untuk mendaftar kursus OGSP. Klik pada butang hijau “Mohon Sekarang” yang disediakan.

portal-rasmi-ogsp

Langkah 2 : Isi maklumat di borang permohonan untuk daftar ogsp

Untuk mendaftar kursus , anda perlu mengisi borang permohonan yang telah disediakan dengan maklumat peribadi dan maklumat pewaris. Sila ambil perhatian bahawa permohonan hanya akan diproses jika maklumat yang diberikan adalah tepat dan lengkap.

borang-pendaftaran-kursus-ogsp
borang-pendaftaran-kursus-ogsp

Langkah 3 : Buat bayaran daftar kursus

Selepas anda mengisi maklumat peribadi anda, sila klik butang “Daftar Sekarang”. Anda boleh membuat bayaran secara atas talian atau hubungi kami jika anda tidak mempunyai perbankan atas talian.

Langkah 4 : Dapatkan tarikh kursus daftar OGSP dan pengesahan lokasi

Kami akan menghubungi anda untuk mengesahkan tarikh kursus tersebut dan memastikan tempat yang anda pilih untuk menghadiri kursus. Ini adalah langkah penting dalam memastikan bahawa anda dapat menghadiri kursus dengan mudah dan dapat mengatur jadual anda dengan sewajarnya.

Langkah 5 : Terima kad ogsp anda selepas 1 hingga 2 hari kursus

Pemegang kad akan mendapat kad tersebut setelah menyelesaikan kursus dan mendapat kelulusan dalam ujian akhir. Anda boleh mengambil kad anda di Pejabat NIOSH berhampiran.

Proses ini biasanya melibatkan pengesahan identiti dan kesahan kelayakan pemohon sebelum kad dikeluarkan. Pemegang kad akan mempunyai rekod latihan mereka dan kebolehan untuk bekerja di sektor minyak dan gas, yang mengesyorkan bahawa mereka mempunyai kemahiran dan pengetahuan asas untuk bekerja dengan selamat dan berkesan di dalam industri ini.

Rumusan

Untuk mendapatkan kad OGSP dengan mudah dan cepat, hanya perlu mengikuti 5 langkah ini. Daftar sekarang dan isi borang permohonan.  Urusan pantas dan cepat hanya di OGSP.

Terima kasih.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×