E Course Registration : Daftar Kursus OGSP Online

Isi Kandungan

Oil and Gas Safety Passport (OGSP) ialah program latihan dan pensijilan yang ditujukan khas kepada pekerja dalam industri minyak dan gas. Kini boleh didaftar secara e course registration sahaja melalui laman web yang terpilih. Pasport OGSP atau pun Kad OGSP direka untuk sentiasa memastikan pekerja ataupun kakitangan yang terlibat dalam operasi minyak dan gas. Agar mereka mempunyai pemahaman yang kukuh tentang amalan keselamatan dan alam sekitar dalam persekitaran kerja yang berpotensi untuk terdedah kepada bahaya.

Kini proses untuk pendaftaran kursus tersebut lebih senang dengan kaedah e course registration. Kerana boleh mendaftar secara atas talian sahaja untuk dapatkan tarikh kursus fizikal ataupun kelas secara online. Seperti gambar di bawah, Klik Di Sini dan “MOHON SEKARANG

e course registration

Matlamat OGSP adalah untuk meningkatkan kesedaran, pengetahuan dan kemahiran pekerja. Kemahiran untuk menangani risiko dan bahaya yang berkaitan dengan industri minyak dan gas. Program ini merangkumi pelbagai topik. Seperti pencegahan kebakaran, pemindahan kecemasan, pengendalian bahan kimia berbahaya, peralatan keselamatan, prosedur operasi standard, dan banyak lagi.

Cara Mendapatkan Oil and Gas Safety Passport (OGSP)

 1. Pendaftaran Kursus :
  Daftar kursus (OGSP e course registration) untuk mengikuti latihan Pasport Keselamatan Minyak dan Gas yang disediakan oleh penyedia latihan yang sah atau diluluskan oleh industri minyak dan gas.
 2. Sertai Program Latihan di Pejabat Niosh Terdekat / Online :
  Menjalankan program latihan yang merangkumi pelbagai aspek keselamatan dan alam sekitar dalam industri minyak dan gas.
 3. Menduduki Peperiksaan dan Ujian Berkaitan Kursus :
  Selepas menamatkan program latihan, anda mungkin perlu mengambil peperiksaan untuk membuktikan pemahaman anda tentang apa yang difahami ketika kursus latihan.
 4. Mendapat Kelulusan Untuk Memilki Kad OGSP :
  Jika anda lulus peperiksaan, anda akan diberikan sijil Pasport Keselamatan Minyak dan Gas yang menunjukkan bahawa anda telah berjaya menamatkan latihan dan memenuhi piawaian keselamatan dalam sektor industri minyak dan gas.

Adalah penting untuk mendapatkan khidmat pendaftar yang betul dan diyakini sebelum anda membuat pendaftaran (registration) e course untuk kursus OGSP. Ingin kami bantu untuk uruskan pendaftaran anda ? Hubungi kami segera pada 014-3445622 (Klik Untuk Whatsapp) untuk segala pertanyaan yang berkaitan urusan pendaftaran dan pembaharuan Kad OGSP anda.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×